Mirković o Jarniju i incidentu na Maksimiru: Nismo prijatelji, ni sportski, ni ovako


Zoran Mirković još jednom se prisjetio incidenta s Robertom Jarnijem na Maksimiru za vrijeme utakmice Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine. Utakmica je završila 2:2, a Hrvatska se nije uspjela kvalificirati na Evropsko prvenstvo 2000. Mirković je pri vodstvu Jugoslavije 2:1 uhvatio Jarnija za međunožje i dobio crveni karton.

“Bio bih najveći krivac da smo izgubili, što donekle i jesam. Napravio sam veliku glupost. Vodili smo 2:1, sve je bilo pod našom kontrolom, a onda smo u velikoj mjeri zbog mog isključenja ušli u rizik”, rekao je Mirković za Sportal pa nastavio: “Pa nismo prijatelji, ni sportski, ni ovako.

Ali u pravu je i on što se stidi tog slučaja, očito svjestan da je to bila obostrana glupost. Na kraju krajeva, prošle su tolike godine, pa možda treba to u potpunosti staviti u zaborav. Nismo se vidjeli poslije toga, niti smo pričali.”

Tvrdi da nije gledao snimku te scene: “Ne… Ne… Ne… (klimanje glavom)… Ne gledam. Ne. Čak i kad iskoči negdje, promijenim kanal. Nije baš za gledanje.”

Podsjećanja radi, Hrvatska je igrala bolje, ali Jugoslavija je vodila 2:1, i za plasman na Euro Hrvatskoj su trebala dva gola. Tračak nade dogodio se pet minuta prije odlaska na odmor. Nakon jednog duela Zorana Mirkovića i Roberta Jarnija, jugoslavenski reprezentativac dobio je jedan od najglupljih crvenih kartona ikad. Mirković je tačno pred sudijom Arandom uhvatio Jarnija za međunožje i tako skoro postao veliki tragičar gostiju.

Related Posts