To ni sebi neće priznati: Najveće tajne svakog znaka horoskopa


Svaki astrološki znak skriva puno više od onog što se može vidjeti na prvu, jer svi imamo svoje tajne i nesigurnosti s kojima se borimo. Evo koja je to tajna koju brižno čuva i sa sobom nosi svaki znak:

Poznati ste kao ratnik i borac za svoja uvjerenja i mišljenja – to je ono što svijet vidi, jer mu tačno to strastveno pokazujete. No vaša tajna je da duboko u sebi uopće niste tako samouvjereni kako nastupate – ni izbliza te se osjećate kao najveći svjetski prevarant.

Vi ste čovjek kojem je od ključne važnosti siguran i stabilan dom, kojeg ste sami osigurali te uživate u tome. No uprkos predanom trudu, radu i razmišljanju, vaša je tajna kako duboko u sebi mislite da ne činite sve što možete i da je osmijeh koji nosite na licu samo maska.

Duša svake zabave i pokretač komunikacije, ovaj znak horoskopa potiče sve oko sebe da prihvate svoju prirodu i budu ono što jesu. No tajna je kako za sebe mislite da vam je život često pred raspadom i u komadićima, a što se više trudite prigrliti vlastitu prirodu, to stvari idu gore.

Iako imate urođene roditeljske vještine i čvrsto vjerujete u izgradnju snažnih porodičnih korijena, cijela ideja tradicionalne porodice i tradicionalnog života za vas je velik izazov, koliko god se isplatilo, vaša je najveća tajna da zapravo ne želite imati djecu.

Svi vas gledaju kao samopouzdanog individualca koji hrabro govori i djeluje baš onako kako se osjeća, no vaša je tajna da zapravo želite jednostavniji život s manje drame i poteškoća te ste iza kulisa jednostavna osoba s jednostavnim potrebama.

Analitički i racionalni, oni su odani partneri i prijatelji. No iako su majstori u pomaganju drugima, vaša je tajna da ne znate kako dopustiti drugima da pomognu vama bez da se za to ne osjećate krivo ili posramljeno.

Vi ste stvoreni za postizanje reda i sklada, kako u svom životu, tako i kod vaših bližnjih. Ali vaša je velika tajna to što osjećate da ste jako daleko od onog za što se zalažete i predstavljate te da vam je život zapravo haos, a ne harmonija te ste zbog toga ‘lažnjak’.

Iako ste poznati kao magnet za ljude te često imate duboke odnose s drugima, tajna pripadnika ovog znaka je da često samo ‘trpe’ druge, odnosno teže za samoćom i obožavaju vrijeme provoditi sami, onako kako oni žele, egoistično.

Poznati ste kao veliki preuzimač rizika, sanjar, onaj koji voli avanture. Vaša tajna je da ste u stalnom strahu i brizi – jeste li negdje pogriješili, jeste li dobro odlučili, odabrali… Ne shvaćate da je sve u životu privremeno, a žaljenje ostaje.

Vama se život svodi na strukturu, dugoročne ciljeve i planove, koje često namećete i drugima. No vaša je tajna kako biste često voljeli biti spontaniji i manje opterećeni, no ne znate kako.

Dok ste ultimativni tragač za istinom i borite se za pravdu onih oko sebe, od svih skrivate tajnu – a to je da vas ta borba iscrpljuje i umara. Zbog toga se ponekad borite ‘reda radi’ i jer se to od vas očekuje, ili pak da bi pronašli svoj smisao kojeg ste izgubili po putu.

Vi ste sanjar i iscjelitelj, a ako neko blizu vas pati prvi vam je poriv ‘zalizati’ mu rane. No tajna koju krijete od drugih je da ste pod ogromnim pritiskom svakog dana da ostvarite ono o čemu sanjarite i da poput superheroja liječite tugu i bol svojih bližnjih.

Related Posts