Hoće li Ronaldo protiv Hrvatske srušiti svjetski rekord?


Najbolje reprezentacije starog kontinenta pripremaju se za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj koje počinje 14. juna.

Cristiano Ronaldo (39) će u Njemačkoj postati prvi igrač u historiji koji će nastupiti na šest evropskih prvenstava, a odmah iza njega je kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić s nastupima na pet različitih Eura. Nije sigurno hoće li Ronaldo biti u sastavu za utakmicu protiv Hrvatske budući da je dobio kraći odmor nakon sezone prije nego se pridruži Portugalu. Ako upiše nastup u subotu, postavit će novi svjetski rekord.

Nastupi li Ronaldo u subotu, to će mu biti 1226. utakmica u karijeri. Niko u historiji nogometa nije odigrao toliko utakmica na najvećoj razini što uključuje prvoligaški nogomet, nacionalne kupove, međunarodna klupska natjecanja i utakmice reprezentacije. Ronaldo trenutno rekord dijeli s brazilskim golmanom Rogerijom Cenijem koji je karijeru završio 2015. godine.

Ronaldo već drži rekord u broju nastupa za bilo koju reprezentaciju. Za Portugal je odigrao 206 utakmica te je jedini igrač u historiji s više od 200 utakmica za nacionalnu vrstu. Njegova profesionalna karijera je započela 2002. godine i zasad ne misli stati te će svoje rekorde još i poboljšati.

Related Posts