Skandalozno: Hamdija Fejzić psovao majku i prijetio Emiru Suljagiću da će ga ‘odraditi’, sve prijavljeno DKPT-u


Dugogodišnja bošnjačka mutivoda u Srebrenici, Hamdija Fejzić prije nekoliko sedmica napravio je šokantan skandal prijeteći direktoru Memorijalnog centra Srebrenica Emiru Suljagiću.

Cijeli slučaj zabilježen je od pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskim tijelima (DKPT) koja je nadležna za sigurnost Memorijalnog centra kao i direktora Suljagića.

Krenimo redom.

Prema informacijama Raporta iz zabilješke koju je sačinio DKPT početkom maja, Emir Suljagić razgovarao je telefonski sa članovima Komisija za konkurs, jer se uskoro treba birati direktor MCS.

U toj Komisiji član je naravno i nezaobilazni Hamdija Fejzić koji je i predsjednik Upravnog odbora MCS. U toku diskusije došlo je i do žešće rasprave, za šta Fejzić očito nije imao živaca ni strpljenja, jer mu se planovi ne ostvaruju, pa je počeo urlati, psovati majku Suljagiću i da bi sve bilo po ‘JUS-u’ pitao ga gdje se nalazi da dođe da ga ‘odradi’.

Prema zabilješci, Fejzić je ovako govorio:

“Ma šta mi to ti pričaš, jebem li ti majku lijepu”, da bi nastavio sa uvredama i završio prijetnjom likvidacijom: “Gdje se nalaziš sad, da dođem da te odradim”.

Suljagić je pripadnicima DKPT skrenuo pažnju da je Fejzić naoružan i da je vrlo agresivan i prgav i kao takav poznat u Srebrenici.

Naravno, nije tu kraj Fejzićevim prijetnjama i pritiscima.

Krajem maja DKPT je obaviješten da Fejzić nastavlja sa uvredama i pritiscima na uposlenike Memorijalnog centra.

Suljagić je prijavio da je jedan uposlenik MCS dobio poziv od izvjesnog Adisa Cibralića koji je pripadnik MUP-a RS, policijska stanica “Zvornik”. Cibralić se raspitivao za incident u kojem je Fejzić prijetio Suljagiću te ko je sve o tome davao iskaz.

Taj Cibralić je, kako je prijavljeno DKPT-u, ustvari blizak Fejziću te se vjerovatno raspituje o slučaju po njegovom nalogu. Sve to imalo je efekt zastrašivanja po uposlenike MCS da razmisle prije nego nešto loše kažu po Fejzića.

Fejzić koji već godinama u Srebrenici predstavlja svojevrsnog bošnjačkog šerifa, a u suštini je svojevrsni srebrenički ‘hodža strah’, nikako da smiri svoje ambicije i želje za ‘pozicijama moći’.

Odgovor bi se mogao naslutiti iz jedne objave Suljagića u kojoj je naveo da su mnogi ‘bacili oko’ na MCS te da se on nalazi pod ogromnim pritiskom. Radi se dakle o konkursu za direktora ove institucije gdje je Fejzić zamislio sebe ili nekog svog umjesto Suljagića.

Vjerovatno se Fejzićevoj glavi ‘posložilo’ da bi bilo ‘dobro’ kada bi on prošao za načelnika Srebrenice, a da ima svog direktora MC Srebrenica.

Inače Fejzić je odlučio biti kandidat na lokalnim izborima i tako sahraniti pokušaj jedinstvenog nastupa bošnjačko/bosanskih stranaka kako bi Srebrenica konačno imala načelnika Bošnjaka.

Related Posts