Borovo na prodaju. Javio se jedan misteriozni kupac


Dobrom viješću završila je prva faza postupka prikupljanja ponuda potencijalnih investitora za vukovarskog obućara Borovo.

Kako su potvrdili za Poslovni dnevnik iz Uprave Borova, na konkurs koji je bio otvoren proteklih mjesec dana, zaprimljena je jedna ponuda.

Zasad u Borovu ne izlaze s detaljima, pa tako ne otkrivaju ni ime potencijalnog ulagača, jer je s njim, kako pojašnjavaju u odgovoru Uprave, potpisan ugovor o povjerljivosti informacija.

S obzirom na to da za ovog industrijalca dosad nije bilo interesa, vijest o tome da je iskazan interes za ulaganje u Borovo ohrabrujuća je za daljnji postupak očuvanja proizvodnje u vukovarskim pogonima.

Kako će, pak, teći daljnji postupak za pripremu dokapitalizacije i programa restrukturiranja, o kolikom bi se finansijskom zahvatu moglo raditi i hoće li se i kako u njega uključiti i država, bit će u ingerenciji CERP-a, u čijem je Borovo 100-postotnom vlasništvu.

Dubinsko snimanje U CERP-u će daljnje poteze tek utvrđivati, nakon što se potvrde da je riječ o ulagaču koji može osigurati Borovu konkurentnost, dugoročnu likvidnost i razvoj. I ponuđač bi prije daljnjih razgovora trebao provesti dubinsko snimanje, a potom će, poklope li se njihovi interesi, uslijediti daljnji pregovori i usaglašavanje oko preuzimanja i restrukturiranja vukovarske tvrtke.

Prošlu poslovnu godinu Borovo je s oko 500 zaposlenika završilo s prihodima od 12,4 miliona eura, uz 1,4 miliona eura gubitka, dok je EBITDA u 2023. godini pozitivan, na razini od 112 hiljada eura. Kako se iz neslužbenih izvora čuje, mogući kandidat za strateškog partnera Borova dolazi iz redova domaćih tvrtki, i to iz branše, piše tportal.hr.

Related Posts