Bivša saradnica tužila Kanyea Westa zbog zlostavljanja. Traži tri miliona dolara odštete


Lauren Pisciotta tužila je repera Kanyea Westa zbog zlostavljanja. Njegova bivša saradnica imala je profil na stranici za odrasle na kojoj je objavljivala fotografije u donjem rublju. Na tome je godišnje zarađivala oko milion dolara.

Kanye ju je angažirao na njegovoj modnoj liniji 2021., a sarađivala je s njim i na njegove tri pjesme.

Godinu dana kasnije došao je kod nje i tražio da postane ‘boginja’. Molio ju je da obriše svoj profil na spomenutoj stranici, a on će joj plaćati iznos koji bi inače godišnje zarađivala. Pristala je na poslovnu ponudu, ali shvatala da će mu morati biti dostupna cijeli dan. Nakon što je prihvatila posao i obrisala svoj profil, krenuli su njegovi eksplicitni pozivi i poruke.

Dio prepiske je objavila javno. Lauren kaže da bi je reper nazvao i masturbirao tokom poziva. Ispitivao ju je o veličini penisa njenih partnera. Poslao joj je hrpu poruka, fotografija i videa seksualnog sadržaja.

Zbog seksualnog uznemiravanja, kršenja ugovora i protuzakonitog prekida ugovora nakon što ju je emocionalnu uništio, traži od repera 3 miliona dolara.

West je od 2022. u braku s Biancom Censori, a od 2014. do 2022. bio u braku s reality zvijezdom Kim Kardashian, s kojom ima četvero djece.

Related Posts