Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS osiguralo 500.000 KM za nove projekte


Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo (KS) osiguralo je dodatni novac iz kantonalnog budžeta za nove projekte ukupne vrijednosti 500.000 KM.

Prema saopćenju kantonalne pres-službe, s tim u vezi je 24. maja 2024. godine objavljen Javni poziv za podnošenje prijava udruženja i neprofitnih organizacija za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata/aktivnosti iz sljedećih oblasti:

Tim povodom, ministrica Naida Hota-Muminović naglasila je da Ministarstvo za odgoj i obrazovanje sad već u kontinuitetu uspješno sarađuje s nevladinim sektorom.

“Prethodne godine prijavljeni su kvalitetni projekti i programi koji su se pokazali veoma korisnim za naše učenike i društvo u cjelini. Prošlogodišnji uspjeh u realizaciji projekata i programa smo shvatili kao znak da ove godine trebamo proširiti Javni poziv. Uključili smo aktivnosti za podršku djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života, za šta je iz budžeta obezbijeđeno dodatnih 300.000 KM”, izjavila je resorna ministrica.

Javni poziv otvoren je do 8. juna 2024. godine.

Related Posts