Jedna od najboljih ovogodišnjih serija dobit će dvije nove sezone


Nakon glasina o potencijalnoj drugoj sezoni, serija Shōgun službeno je obnovljena za drugu i treću sezonu, potvrdio je The Hollywood Reporter.

Televizijski kanal FX, streaming servis Hulu i James Clavell Estate udružuju snage za drugu i treću sezonu hvaljene serije. U toku je potraga za scenaristima koji će na ljeto početi pisati novi scenarij. U razvoj novih sezona uključeni su kreatori serije Justin Marks i Rachel Kondo, izvršna producentica Michaela Clavell te zvijezda serije Hiroyuki Sanada.

Shōgun je druga adaptacija istoimenog historijskog romana iz 1975. godine koji je napisao James Clavell. Prva adaptacija bila je miniserija iz 1980. godine u kojoj je glumio Richard Chamberlain. Miniserija iz 80-ih stavila je veći fokus na lik Johna Blackthornea, dok se novija serija fokusirala na prikaz Japana u 17. stoljeću.

Serija je smještena u 1600. godinu i prati peljara Johna Blackthornea, koji doplovi u Japan mjesecima prije legendarne bitke kod Sekigahare. Blackthorne je došao u Japan kako bi se sukobio s Portugalima koji su godinama imali prevlast nad trgovinom u istočnoj Aziji. No, njegove planove poremetio je susret s Yoshijem Toranagom, najmoćnijim daimyom u Japanu.

Lik Johna Blackthornea inspiriran je peljarom Williamom Adamsom, prvim Englezom koji je došao u Japan. Toranaga je inspiriran šogunom Tokugawom Ieyasuom, koji je ujedinio Japan nakon perioda velikih ratova.

Shōgun je ocijenjen s 99 posto na Rotten Tomatoesu.

Related Posts