Fanovi razočarani trailerom za dugoočekivanu videoigru: Ovo je užasno


Nakon što je otkriveno da će se novi nastavak franšize videoigara Dragon Age zvati Dragon Age: The Veilguard, BioWare je objavio prvi trailer za dugoočekivanu igru koja je u razvoju još od 2015. godine.

Uz Mass Effect, Dragon Age je jedna od najuspješnijih franšiza na kojima je radio BioWare. Prva igra, Dragon Age: Origins, izašla je davne 2009. godine i osvojila je igrače diljem svijeta. Osim što se smatra najboljim nastavkom BioWareovog serijala, mnogi obožavatelji vjeruju da je Dragon Age: Origins jedna od najboljih videoigara svih vremena.

Nakon Originsa, 2011. i 2014. godine izašle su igre Dragon Age II i Dragon Age: Inquisition. Cijeli serijal inspiriran je igrama kao što su Baldur’s Gate i Neverwinter Nights, na kojima je BioWare radio u prošlosti, kao i popularnim književnim serijalima iz žanra fantastike, poput Gospodara prstenova i Pjesme leda i vatre.

Svaka igra imala je zasebnu priču i jedinstvenog zlikovca, ali priče su međusobno povezane. Isto tako, odluke koje su igrači radili u prijašnjim nastavcima imale su utjecaj na priču u novim nastavcima. U nadolazećoj igri, Dragon Age: The Veilguard, novi protagonist borit će se protiv jednog od suputnika iz Dragon Age: Inquisitiona.

U traileru za The Veilguard upoznajemo sedam novih likova koji će pratiti protagonista u nadolazećoj avanturi. Osim budućih suputnika vidimo i patuljka Varrica koji se prvi put pojavio u igri Dragon Age II i odmah postao favorit obožavatelja.

Budući da serijal Dragon Age spada u dark fantasy žanr, mnoge obožavatelje iznenadili su stil i atmosfera novog trailera jer ih podsjećaju na Marvelov filmski svemir i igre poput Fortnitea ili Overwatcha.

“Svakim danom smo sve dalje i dalje od Originsa”, “Ovo izgleda užasno”, “Ovo će biti katastrofa”, “Trailer izgleda kao animiran film za djecu”, “Ne mogu vjerovati da je BioWare odlučio otići u ovom smjeru”, “Čuvari galaksije: The Veilguard”, samo su neki od komentara na Redditu.

Kako navodi IGN, točan datum izlaska igre još uvijek nije poznat, ali Dragon Age: Veilguard trebao bi biti dostupan na PC-ju, Xboxu i PlayStationu 5 najesen.

Related Posts