Konaković: Taman ću zbog Dodika podnijeti ostavku. Upozorili smo ga gdje će završiti…


Lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da očekuje smjenu ključnih ljudi koji su, kako je rekao “tajno, ilegalno i kršeći Ustav Bosne i Hercegovine učestvovali u aktivnostima usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim narodima”.

Rekao je da “razgovori koalicionih partnera na nivou BiH mogu biti nastavljeni tek nakon smjene ambasadora BiH pri Ujedinjenim narodima Zlatka Lagumdžije, ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića i nakon početka procedure smjene Denisa Bećirovića sa mjesta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH”.

Dodik je rekao da je to minimum i da će možda tek nakon toga sjesti i razgovarati.

“Dodik još jednom potvrđuje da se nalazi u jednoj veoma teškoj situaciji.

Nije shvatio kakvu je priliku imao da realnim politikama koje je donijela Trojka, iako smo znali kakav je, promijeni destruktivni i rušilački kurs i da ljudima u bh. entitetu RS, koji su njegov predmet interesa, olakša i poboljša život.

Upozorili smo ga da se ne igra s institucijama, da se ne igra s državom, da će završiti tamo gdje se upravo nalazi.

Vidim da je nervozan. Nije to ništa novo od njega, poruke koje ispaljuje pokazuju stanje u kakvom se nalazi”, rekao je Konaković u gostovanju na FTV.

Na direktno pitanje hoće li podnijeti ostavku, lider Naroda i Pravde je rekao:

“Taman ću zbog Dodika podnijeti ostavku… Da je pokazao gram konstruktivnosti u svim prilikama koje BiH ima mogli smo o svemu razgovarati”.

Dodao je da smatra da Dodiku nedostaju svakodnevna prepucavanja u medijima, jer je Trojka odbila takvo “valjanje u blatu”.

Related Posts