The Jesus Lizard se vraćaju nakon 26 godina


The Jesus Lizard vraćaju se nakon 26 godina, najavom turneje i novog albuma. Eminentni post-hardcore bend objavit će “Rack” 13. septembra preko Ipecac Recordingsa, koji će biti prvi album nakon “Blue” iz 1998. godine.

The Jesus Lizard su također objavili singl “Hide & Seek,” koji dolazi s glazbenim videom u kojem se sva četiri člana – David Yow, Duane Denison, Mac McNeilly i David Wm. Sims, nalaze u studiju za snimanje.

“Rack” će biti sedmi studijski album Jesus Lizarda. Svih 11 pjesama snimljeno je s producentom Paulom Allenom u Audio Eagle studiju u Nashvilleu. “Definitivno postoje neke reference na prošlost, ali to je više kao polazište: ne ostajemo tamo”, rekao je Denison. Sims je dodao da su odlučili objaviti novi album samo zato što su “mislili da će biti zabavno”.

Turneja Jesus Lizarda odvest će ih preko Sjeverne Amerike sve do Europe. Turneja će se uglavnom odvijati ove jeseni i početkom 2025. godine. Međutim, počinje s nekoliko koncerata ovog mjeseca, a sve će se nastaviti nastupima u septembru u SAD-u. Nakon toga će Jesus Lizard svirati u Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, da bi se ponovno vratili u SAD.

Nakon raspada 2000. godine, Jesus Lizard ponovno su se okupili 2008. kako bi odradili kratku turneju. Ponovno su se oformili 2017. godine za još jednu turneju, no od tada su bili relativno tihi.

Related Posts