SDS se žalio na odluku CIK-a


Srpska demokratska stranka (SDS) uložiće žalbu na odluku Centralne izborne komisije (CIK) koja nije htjela ovjeriti ovu partiju za učešće na lokalnim izborima.

Ovo je nakon sjednice Predsjedništva SDS-a potvrdio Milan Miličević, predsjednik SDS-a ističući da kako god da se završi ova priča da će SDS izaći na lokalne izbore.

“SDS je potrebna narodu. Sve drugo što je bilo obilježje Republike Srpske aktuelna vlast je uništila. SDS će izaći sa svojim nazivom i obilježjima”, rekao je Miličević.

Inače, SDS koja je pod sankcijama SAD i kojoj je ugašen račun, prijavila se na učešće na lokalnim izborima kao SDS ali i kao Srpska demokratska stranka – Volja naroda. Plan je bio da ukoliko im se zbog nemogućnosti otvaranja računa za finansiranje kampanje onemogući učestvovanje na izborima kao SDS-u da pred birače idu sa strankom Srpska demokratska stranka – Volja naroda.

Aleksandra Pandurević, član Predsjedništva SDS-a rekla je da iza toga što “CIK nije ovjerio kandidaturu SDS-a stoji vlast i Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a zajedno sa strancima te da će SDS spasiti Republiku Srpsku”.

Related Posts