Održana komemoracija Elvedinu Begiću, prisustvovao i Emir Spahić


Danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održana komemoracija za Elvedina Begića, izvršnog direktora za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju, dugogodišnjeg člana Uprave aerodroma Sarajevo i nekadašnjeg predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Begić je preminuo 31. maja u 64. godini.

“U holu zgrade Terminala B okupio se veliki broj prijatelja, članova porodice, dugogodišnjih saradnika, te kolega iz oblasti avijacije i sporta.

Na početku komemoracije okupljeni su minutom šutnje odali počast direktoru Begiću, a zatim su o njegovom životu, djelu i uspomenama govorili: Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Bakir Karahasanović, bivši direktor Medunarodnog aerodroma Sarajevo, Amadeo Mandić predstavnik federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Nikolina Bušić, pomoćnica direktora Sektora saobraćaja, Kosovac Amel, dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, te Spahić Emir, bivši kapiten bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije i tehnički direktor fudbalske reprezentacije BiH.

Uspomene i sjećanja na Elvedina Begića prikazane su i kroz fotografije koje su se emitovale na velikom ekranu, oslikavajući njegovu predanost kako aerodromu i avijaciji, tako i sportu u našoj državi, posebno fudbalu. Rad svih aerodromskih operativnih službi na aerodromu, bio je potpuno zaustavljen na jedan minut. Radnici Udruženja Sarajevo-taxi Sarajevo, su sirenama na vozilima odali počast.

Knjiga žalosti bit će izložena i otvorena i naredne sedmice na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, kako bi svi koji žele mogli odati posljednju počast gospodinu Begiću.

Iza gospodina Begića ostat će velika praznina, ali će kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo vječno čuvati spomen na ovog izuzetnog čovjeka, koji je dao nemjerljiv doprinos pri podizanju iz pepela ovog preduzeća za vrijeme i nakon ratnih dešavanja, ali i za njegov dalji kontinuirani rast i razvoj”, saopćio je Aerodrom Sarajevo.

Related Posts