Kao igračka: Silverado EV od 100.000 dolara vozi samo na baterije


Chevrolet Silverado EV će obaviti posao. Ispunjava svoje impresivne brojke, ima trik “midgate” koji dodaje istinsku funkcionalnost i dovoljno ugrađene snage da dopuni alate, opremu za kampovanje ili čak vaš dom. Ali sve ove mogućnosti imaju cijenu – doslovno i figurativno.

On je težak oko 9.000 funti. Zbog toga je njegova vožnja, barem u RST obliku, ugrožena. A unutrašnjost se ne čini vrijednom cijene od stotinu hiljada. Konkurencija će ipak smatrati da je tvrd orah, zbog onoga što nudi u velikim količinama: sposobnosti.

Silverado EV je prvi GM-ov električni pickup koji ima za cilj da radi pravi posao. Mali broj osnovnih radnih kamiona, WT, već je na putu. Sada je proizvođač automobila predstavio vrhunski RST model, opremu opterećenu gornjom opremom dizajniranom za obične ljude (sa šestocifrenim brojkama koje leže okolo) za upotrebu svaki dan.

Počnimo sa onim što Silverado dobija kako treba, jer su njegove specifikacije impresivne. Baterija je bruto snage 213,7 kilovat-sati, s korisnim kapacitetom od oko 204 kilovat-sati. Ova ogromna količina energije je vitalni dio slagalice. Da biste uvjerili kupce pickupova da idu na električni pogon, morate imati više nego dovoljan domet i mogućnost brzog punjenja. Ovaj paket omogućava obje ove stvari, sa 350 kilovata brzog punjenja i većim dometom od bilo koje konkurencije; 440 milja. Snaga i obrtni moment koji ovaj paket može pružiti su također impresivni: 754 konjskih snaga i 785 funta-stopa obrtnog momenta.

Velika baterija također rješava probleme s prikolicom. Razumno je očekivati ​​da će domet bilo kojeg električnog kamiona biti prepolovljen dok vuče težak teret. Silverado može vući do 10.000 funti, što je puno. S toliko stvari koje se vuče za sobom, bilo bi najbolje da uopće ne morate stati da naplatite na putu do odredišta. Ovo je način na koji Chevy pokušava riješiti problem punjenja sa prikolicom: ublažavajući sve zajedno sa ogromnim dometom.

Ali baterija je duga, debela i teška. Kao takvom, potrebno je dugo međuosovinsko rastojanje. To je uredu, RST ima upravljanje na zadnjim točkovima da bi se krug okretanja smanjio na Chevy Bolt. Ali ako na njega stavite felge i gume normalne veličine, Silverado bi izgledao kao, pa, kada se ortopedska cipela i longboard jako vole…

Da bi se riješio ovaj problem, 24-inčni točkovi su standardni – a proporcije sada izgledaju prihvatljivo.

Ali sada svaki okretni kut kamiona vjerovatno teži više od sto funti. To je mnogo neopružene inercije. Teške električne pogonske jedinice su takođe montirane na podokvire, koji vole da se pomjeraju u odnosu na karoseriju.

Related Posts