Sigurnosne službe na nogama. Englezi povukli potez kakav se ne pamti u historiji Lige prvaka


Organizatori su značajno pooštrili sigurnosne mjere na stadionu Wembley za večerašnje finale UEFA Lige prvaka, s namjerom da izbjegne ponavljanje nereda koji su se dogodili na finalu Evropskog prvenstva 2020. godine, javlja Anadolu.

Španski Real Madrid večeras igra finale UEFA Lige prvaka protiv njemačke Borussije Dortmund na nacionalnom stadionu Engleske, gdje je prije tri godine 2.000 engleskih navijača bez ulaznica nasilno projurilo pored redara kako bi ušli unutra i gledali kako njihova reprezentacija igra protiv Italije u finalu Evropskog prvenstva.

Za večerašnje finale angažirano je 2.500 redara, što je najviše u historiji Wembleya.

Dodatnih pet miliona funti (6,3 miliona dolara) izdvojeno je za dodatne sigurnosne mjere, uključujući nove kapije i ogradu perimetra, poboljšane brave na vratima i unutrašnju kontrolnu sobu za bolje praćenje ponašanja navijača. Redari će nositi kamere.

Metropolitan policija će na dužnosti u Londonu imati 2.000 policajaca, uključujući 400 iz policijskih snaga izvan grada. Osim finala, policija će biti pri ruci na navijačkim događajima u centru grada i šire.

“Želimo da fanovi koji posjećuju London zbog ovog fantastičnog događaja imaju sigurno i ugodno iskustvo“, rekla je komandir policije Louise Puddefoot.

Navijači Dortmunda imaju posebnu zonu u Hyde Parku, a navijači Real Madrida na Victoria Embankmentu. Svaki tim je dobio 25.000 karata.

Navijačima će biti dozvoljeno da uđu na stadion četiri sata prije početka utakmice, umjesto ranije prakse kada su ulazili dva sata pije meča.

Related Posts