Donald Trump proglašen krivim po sve 34 tačke optužnice u procesu stoljeća!


Donald Trump proglašen je krivim po 34 tačke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije u vezi s isplatama tajnog novca porno zvijezdi Stormy Daniels!

Inače, Trump bio je naslonjen na stolicu kada je sudija Juan Merchan na sudu u New Yorku sjeo na klupu uoči presude u historijskom krivičnom slučaju protiv bivšeg prednednika Sjedinjenih Američkih Država.

Ostao je nepokolebljiv kad je sudija objavio da je donesena presuda u slučaju stoljeća.

Advokat odbrane Todd Blanche šaputao je Trumpu na uho.

Bivši predsjenik Sjedinjenih Američkih Država je prekrižio ruke na prsima i lagano klimao glavom.

Sudac Juan Merchan je rekao:

“Molim vas, neka ne bude nikakvih reakcija, nikakvih ispada”.

Porota je potom donijela presudu po sve 34 tačke optužnice.

Presuda je, kako prenosi CNN, proizašla iz 11 faktura, 12 vaučera i 11 čekova koji čine Trumpove mjesečne isplate naknade Michaelu Cohenu koji je prethodno platio 130.000 dolara zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels.

Ove je isplate Trumpova kompanija knjžila kao pravne troškove, no one su u stvari pokrivale povrat novca Cohenu koji je prethodno svojim novcem platio Daniels u zamjenu za njenu šutnju o navodnoj aferi s Trumpom.

Cohen je tada bio Trumpov advokat, ali se kasnije okrenuo protiv njega te je svjedočio na sudu kao svjedok tužilaštva.

Ovakva presuda znači da bi Trump mogao završiti u zatvoru, ali će visinu kazne u konačnici odrediti sudija Merchan u narednim sedmicama.

Svih 12 Njujorčana koji su činili porotu prošli su pokraj Trumpa – kojeg su proglasili krivim po svim tačkama optužnice.

Sudiija im je zahvalio na vremenu koje su posvetili ovom suđenju – koje je trajalo 23 dana – i podsjeća ih da sada mogu slobodno govoriti o suđenju.

Related Posts