Bivša amerika ambasadorica u UN-u na izraelskoj raketi napisala ‘Dovršite ih’. Uslijedile žestoke kritike


Bivša američka ambasadorica u Ujedinjenim nacijama i bivša republikanska kandidatkinja za predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama Nikki Haley na meti je žestokih kritika zbog toga što je na granati izraelske vojske napisala poruku “Dovršite ih“.

Haley je nedavno sa bivšim američkim ambasadorom Dannyjem Danonom posjetila Izrael povodom Dana sjećanja, a tokom boravka u vojnom kompleksu na sjeveru Izraela napisala je poruku na izraelskoj granati.

“Amerika vas uvijek voli. Dovršite ih“, napisala je Haley u jeku izraelskih napada u kojima su od 7. oktobra ubijene desetine hiljada Palestinaca u Pojasu Gaze.

Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR) osudilo je ovaj potez i ocijenilo da vodi reklamnu kampanju.

Direktor za vladine poslove CAIR-a Robert McCaw rekao je da takvo nešto može napisati samo genocidni antipalestinski rasista.

Amnesty International je također kritizirao Haley.

“Sukob nije mjesto za demonstracije. Sukob ima pravila. Civili moraju biti zaštićeni“, poručili su iz ove nevladine organizacije.

Američki islamski učenjak i aktivista Omar Suleiman također je reagitao na ovaj slučaj.

“Dok Amerikanci gledaju Izrael kako spaljuje Gazu i palestinskoj djeci odrubljuju glave, Nikki Haley ispisuje ljubavne bilješke po bombama koje padaju na civile. Neka svijet svjedoči vašem nemoralu“, poručio je Suleiman.

Related Posts