Nevjerovatna transformacija Billyja Zanea za film o Marlonu Brandu: Sličnost je fascinantna


Billy Zane, zvijezda Titanica, u nedavnoj je objavi na Instagramu podijelio slike sa seta filma Waltzing with Brando, u kojem je utjelovio Marlona Branda. Glumac izgleda gotovo identično kao holivudska ikona koju znamo po filmovima Kum i Tramvaj zvan čežnja.

Biografski film inspiriran je knjigom Waltzing with Brando: Planning a Paradise in Tahiti, koju je napisao arhitekt Bernard Judge. Radnja je smještena između 1969. i 1974. godine te prati Branda koji, uz arhitekta iz Los Angelesa, planira izgraditi ekološki resort na Tahitiju. Istovremeno se sprema za uloge u filmovima Kum i Posljednji tango u Parizu.

Zane je u intervjuu za Deadline izjavio da je na ulogu pristao tek nakon što je saznao da je Brando bio veliki aktivist, koji se borio i za zaštitu okoliša i za ljudska prava. Biografski film nazvao je “ljubavnim pismom Tahitiju, njemu i njegovoj strasti.”

Kako navodi CBR, sporedne uloge u filmu igraju Tia Carrere, Jon Heder, Richard Dreyfuss, Alaina Huffman, Rob Corddry i Camille Razat. Waltzing with Brando režirao je i napisao Bill Fishman, redatelj komedije Tapeheads.

Još uvijek nije poznato kada će biografski film imati premijeru.

Related Posts