Šture i oprečne informacije o ubistvu Mijatovićevog brata u srbijanskim medijima


U beogradskom naselju Karaburma u nedjelju je mladić (22), usljed svađe, uboden nožem.
Povrijeđeni je, potom, prebačen u Urgentni centar.

Sarajevski mediji dobili su nezvaničnu potvrdu od izvora bliskih porodici Mijatović da je riječ o mlađem bratu potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i federalnog ministra za razvoj, preduzetništvo i trgovinu Vojina Mijatovića, piše N1 Srbija.

Reporter N1 sa Karaburme javio je da ni jutros nema zvaničnih informacija o ovom slučaju.

Beogradski mediji objavili su jučer da je u incidentu koji se dogodio u Ulici vojvode Micka Krstića na Karaburmi povrijeđen 22-godišnji mladić.

Napadač na njega priveden, navode mediji nezvanično, a mladić koji je povrijeđen prebačen je u Urgentni centar.

Međutim, bosanskohercegovački portali sinoć kasno objavili su da je mladić (22) podlegao povredama, a da je ustvari reč o bratu ministra u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića.

Također, navodi se i da se tom prilikom ministar Mijatović uputio ka Beogradu.

Prema istim nezvaničnim saznanjima, Mijatovićev brat je, kako navode mediji, stradao ispred ugostiteljskog objekta jer je pokušao da odbrani drugu mušku osobu od napadača.

Kada je riječ o toj drugoj muškoj osobi, postoje također oprečene informacije u medijima, dok jedni navode da je reč o sinu Mijatovićevog brata, drugi mediji navode da je riječ o dječaku iz komšiluka.

Inače, ovo je još jedan u nizu napada nožem u Beogradu u posljednje vreme. Od početka godine je registrirano više napada hladnim oružjem, a u tim incidentima preminulo je od posljedica napada više desetina osoba.

Related Posts

1 of 105