Slavni glumac Gerard Depardieu se potukao s paparazzom u Rimu: Fotograf završio u bolnici


Francuskog glumca Gerarda Depardieua optužuju za fizički napad na slavnog fotografa Rina Barillarija ispred Harry’s Bara na poznatoj ulici Via Veneto u Rimu, piše CNN. Depardieu je, prema izvještajima talijanskih medija, jučer večerao za stolom na otvorenom kada ga je Barillari, poznat kao “kralj paparazza”, navodno pokušavao fotografirati.

I dalje se raspravlja šta se tačno dogodilo, a obje strane kažu da su podnijele policijske prijave. Barillarijev advokat rekao je da je Depardieuova partnerica Magda Vavrusova skočila i počela udarati fotografa prije nego što se Depardieu pridružio tučnjavi.

Policija je za CNN potvrdila da je “lokalni fotograf” podnio pritužbu u vezi s incidentom u Harry's Baru u utorak, ali nisu otkrivena imena umiješanih.

Piero Lepore, vlasnik Harry’s bara u Rimu, potvrdio je za CNN da se incident dogodio, ali nije svaljivao krivnju ni na jednu stranu.

“Ovdje nismo vidjeli tučnjavu dva desetljeća. Ovakve stvari se ovdje ne događaju. Navikli smo na slavne osobe i na paparazze. Oni ne mogu jedni bez drugih. Ali nismo navikli na tučnjave”, rekao je Lepore.

Kad su ga upitali za detalje, rekao je da ne može komentirati, no potvrdio je da je Barillari kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu.

Advokatica Magde Vavrusove, Delphine Meillet, rekla je u izjavi za CNN da je Barillari bio taj koji je gurnuo Vavrusovu. Pravnica kaže da je Vavrusova podnijela prijavu rimskoj policiji u kojoj stoji: “Fotograf me gurnuo, dodirujući rukom moj torzo i prsa. U ovom trenutku u kojem iznosim tužbu još uvijek osjećam bol, bilo je jako nasilno.”

Meillet je rekla da je i Vavrusova također u bolnici, iako pozivi Univerzitetskoj poliklinici Umberto nisu potvrdili da je pacijent. Advokatica također napominje da je Depardieu potrčao intervenirati nakon što je fotograf napao Magdu i da se “poskliznuo i pao na fotografa”.

Glasnogovornik rimske policije rekao je da trenutno traže snimke nadzornih kamera s tog područja.

Related Posts