Monstruozni incestoidni otac mogao bi slobodno šetati. Advokatica: Žao mu je, želi kući


U srijedu tačno u 12 sati advokatica Astrid Wagner sastala se sa svojim klijentom i obavijestila ga o sudskoj odluci. Fritzl će izaći iz zatvora.

Počinitelj incesta ušao je u sobu za posjetitelje u bijelim tenisicama, sportskim hlačama, bež džempera. “Kao i uvijek, bio je vrlo elegantan i došao je u ‘ležernom izdanju'”, kazala je Astrid Wagner, advokatica Fritzla, za Heute.

“Ručak je već bio gotov, stisak ruke čvrst”, rekla je advokatica

“Ometala sam ga dok je spavao, ali nije se ljutio na mene. Nije mogao vjerovati u pozitivne vijesti”, kazala je.

Incestuouzni otac još nije odustao od sna o kući na selu.

“Mogu li sad konačno ići kući?”, upitao je.

“Neće biti lako. Naravno da mu treba njega”, kaže Wagner.

Strašljivog bi starca uskoro mogli prebaciti u zatvor Suben ili u Tullnerbach. Budući da je Fritzl odslužio više od 15 godina, moguć je uvjetni otpust. To bi mogao biti slučaj već sljedeće godine. Wagner ne očekuje prigovor na odluku.

“Jako mu je žao zbog onoga što se dogodilo i želi se malo provozati i biti kući”, kazala je.

“Vjeruje da će biti slobodan. A s obzirom na njegovu starost, stvarno je realno da će svoje posljednje godine moći provesti na slobodi.”

“Fritzl izgleda dobro. Razvoj demencije nije neuobičajen u ovoj dobi. Ujutro radi gimnastiku. Voće kupuje u zatvorskoj prodavnici, posebno voli grožđe. U ćeliji uzgaja i povrće.”

Iza zidova zatvora Fritzl razmišlja i o planovima za novu knjigu. “Opet želi nešto objaviti”, kaže Wagner, “i poigrava se s idejom da objavi svoje memoare.” Za nju još nema izdavača.

Wagner je već objavila knjigu o Fritzlu. “Bezdan Josefa F.” objavljen čak i na engleskom jeziku. U anketi Heutea, tanka većina izjasnila se protiv zatvorske olakšice za Fritzla.

Related Posts

1 of 104

Leave A Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *