Film “28 Years Later” snimljen je pametnim telefonom – i koštao je 75 miliona dolara!


Film “28 Years Later” režisera Dannyja Boylea, čija je produkcija koštala 75 miliona dolara, snimljen je iPhoneom 15, prenose američki mediji.

To ga je učinilo najskupljim filmom ikada snimljenim pametnim telefonom.

Boyleu je pomogao njegov omiljeni snimatelj Anthony Dod Mantle (“Slumdog Millionaire”, “28 Days Later”, “Trainspotting”, “127 Hours”).

Detalji zapleta držani su u tajnosti do sada. Ralph Fiennes, koji glumi “dobrog doktora” u “28 Years”, kaže da je film zapravo usredotočen na mladića.

“Britanija je 28 godina u ovoj strašnoj pošasti zaraženih ljudi koji su nasilni, bijesni, s nekoliko džepova nezaraženih zajednica.

A u centru je dječak koji želi pronaći ljekara koji će pomoći njegovoj umirućoj majci. On vodi svoju majku kroz ovaj prekrasan engleski krajolik.

Ali naravno, oko njih koji se skrivaju u šumama i brdima i šumama su zaraženi ljudi. On pronalazi ljekara koji je čovjek za kojeg bismo mogli misliti da će biti čudan, ali zapravo je sila dobra”.

Glavno snimanje za “28 godina kasnije” završilo je u augustu. Glumci i ekipa morali su potpisati NDA (ugovor o povjerljivosti) da ne otkrivaju puno o filmu, a kamoli da je snimljen iPhoneom.

Dakle, Fiennesovo otkrivanje zapleta svakako je velika novost.

Related Posts