Teške optužbe u finišu kampanje, slavna manekenka tvrdi: Trump me seksualno zlostavljao


Bivša manekenka koja kaže da je upoznala Donalda Trumpa preko pokojnog seksualnog zlostavljača Jeffreyja Epsteina optužila je bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država da ju je pipkao i seksualno uznemiravao u incidentu u Trump Toweru 1993. godine.

Stacey Williasms kaže da je vjerovala da je to bila “uvrnuta igra” između dvojice muškaraca, prenosi Guardian.

Williams, koja je 1990-ih radila kao profesionalni model, rekla je da je upoznala Trumpa 1992. na božićnoj zabavi nakon što ju je upoznao Epstein, za kojeg je vjerovala da je bio dobar prijatelj tadašnjeg njujorškog trgovca nekretninama.

Williams je rekla da je Epstein zainteresiran za nju i da su njih dvoje ležerno izlazili nekoliko mjeseci.

“Tada je postalo vrlo jasno da su on i Donald bili stvarno, jako dobri prijatelji i da su provodili puno vremena zajedno”, rekla je Williams.

Navodn incident dogodio se nekoliko mjeseci kasnije, u kasnu zimu ili rano proljeće 1993., kada je Epstein tokom šetnje u kojoj su bili predložio da on i Williams svrate posjetiti Trumpa u Trump Toweru.

Epstein je kasnije osuđen za seksualne prijestupe i ubio se u zatvoru 2019. godine.

Nekoliko trenutaka nakon što su stigli, navodi, Trump je pozdravio Williams, povukao je prema sebi i počeo je pipkati.

Rekla je da je stavio ruke “na njene grudi, struk i zadnjicu”. Rekla je da se sledila jer je bila “duboko zbunjena” onim što se događa.

Dodala je kako vjeruje da je vidjela dvojicu muškaraca kako se smiješe jedan drugom.

Karoline Leavitt, sekretarica za medije kampanje Trumpa, koji će u novembru biti protivkandidat Kamali Harris u utrci za mjesto predsjednika SAD, opovrgla je optužbe.

“Ove optužbe, koje je iznio bivši aktivist za Baracka Obamu i koje su objavljene na poziv kampanje Harris dvije sedmice prije izbora, nedvosmisleno su lažne.

Očito je da je ovu lažnu priču izmislila kampanja Harris”, rekla je ona.

Williams kaže da je Trump kasnije 1993. poslao njenom agentu razglednicu putem kurira, pogled iz zraka na Mar-a-Lago, njegovu rezidenciju i odmaralište u Palm Beachu.

Podijelila ju je s Guardianom.

Svojim rukopisom – koristeći ono što izgleda kao njegov uobičajeni crni Sharpie – napisao je: “Stacey – Vaš dom daleko od doma. Voli Vas Donalda”.

Williams, koja ima 56 godina i rodom je iz Pennsylvanije, u prošlosti je dijelila dijelove svoje optužbe u objavama na društvenim mrežama.

Međutim, detalje o navodnom susretu otkrila je tokom poziva u ponedjeljak koji je organizirala grupa “Survivors for Kamala”, koja podržava demokratske predsjedničke kandidate.

Nakon navodnog incidenta Williams je rekla da su ona i Epstein napustili Trump Tower te da je počela osjećati da se Epstein ljuti na nju.

Opisala je kako joj se navodni incident činio kao dio “uvrnute igre”.

Related Posts

1 of 232