Novi detalji terorističkog napada u Ankari: Ubijena dvojica terorista. Poginule četiri osobe, namanje 14 povrijeđenih


Poznati su novi detalji terorističkog napada u Turskoj.

Najmanje četiri osobe su položile život kao šehidi, a 14 je ranjeno u današnjem terorističkom napadu na kompleks Turske vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u glavnom gradu Ankari, potvrdio je u srijedu ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Yerlikaya.

“Dvojica terorista su neutralizirana u terorističkom napadu na objekte TUSAS-a u Kahramankazanu, u Ankari. Nažalost, u napadu imamo troje šehida i 14 povrijeđenih”, naveo je Yerlikaya na društvenim mrežama te dodao:

“Neka se Bog smiluje našim šehidima, a našim ranjenicima želim brz oporavak. Osuđujem ovaj gnusni napad. Naša borba će se nastaviti s ustrajnošću i odlučnošću sve dok posljednji terorist ne bude neutraliziran.”

Yerlikaya je zamolio građane da uzmu u obzir samo objave iz službenih izvora.

Napadači za koje se vjeruje da su danas izazvali eksploziju u sjedištu turske avio-kosmičke industrije (TUSAS), na mjesto događaja su stigli taksijem, kako prenose lokalni mediji.

Na fotografijama koje se mogu vidjeti na društvenim mrežama, vide se najmanje dvojica napadača, a za jednog se pretpostavlja da je žena.

Radnici su se zabarikadirali unutar zgrade, u toku je talačka kriza.

Related Posts

1 of 231