Chicago Vein Institute Sarajevo obilježava 10 godina rada: Zadovoljan pacijent je naš glavni prioritet


Chicago Vein Institute Sarajevo sa ponosom slavi svoju desetu godišnjicu, što je prilika za podsjećanje na putovanje koje su prošli kako bi unaprijedili zdravlje i dobrobit pacijenata. Tokom posljednje decenije, klinika se etablirala kao regionalni lider u oblasti flebologije, pružajući vrhunsku njegu i inovativne tretmane koji ne samo da liječe, već i podižu samopouzdanje pacijentima.

Priča je počela je 2014. godine, kada je Chicago Vein Institute Sarajevo otvorio svoja vrata kao prva klinika u BiH specijalizirana za liječenje vena donjih ekstremiteta. Uz posvećen stručni tim, misija je bila jasna: osigurati da kvalitetna zdravstvena usluga bude dostupna svima. U Chicago Vein Institute Sarajevo pacijenti su na prvom mjestu – oni su dio porodice, a svaka uspješna priča je inspiracija za budućnost.

Savremeni pristup liječenju vena u ovoj klinici uključuje korištenje najnovijih tehnologija i metoda, sa posebnim naglaskom na minimalno invazivne tretmane kao što su skleroterapija i laserska terapija. Ovi tretmani ne samo da su efikasni, već su i prilagođeni modernom načinu života, omogućavajući pacijentima da se brzo vrate svojim svakodnevnim aktivnostima. Zamislite samo: tretman ujutro, a popodne već uživate u šetnji gradom!

Kao partnerska klinika Chicago Vein Institutea, osnovanog 2002. godine u SAD, u sarajevskoj klinici se koriste isti principi i standardi liječenja. Svi ljekari su prošli obuke u Americi, a koristi se najsavremenija oprema baš kao i u drugim svjetskim klinikama koje se bave ovim segmentnom medicine. To znači da svaki pacijent može biti siguran da je u stručnim rukama i ma mjestu gdje se spajaju stručnost i inovacija.

„Prije deset godina, odlučili smo se vratiti u BiH kako bismo doprinijeli razvoju zdravstva u našoj zemlji. Vizija je bila da uz vrhunske stručnjake i posvećenost pacijentu i našu vjeru u to da kvalitetna zdravstvena usluga treba biti na raspolaganju svima, napravimo kliniku u kojoj će pacijenti dobiti uslugu koju zaslužuju. Danas se Chicago Vein Institute Sarajevo može pohvaliti sjajnim timom ljekara i medicinskog osoblja, iza nas je više od 20.000 laserskih procedura te više od 25.000 zadovoljnih pacijenata.
Upravo to zadovoljstvo pacijenata ostaje naš glavni prioritet i u budućnosti. Njihovo povjerenje je motiv da i dalje unapređujemo naše usluge“, ističe Ajla Šunje-Šabanović iz Chicago Vein Institutea Sarajevo.

Chicago Vein Institute Sarajevo nije samo mjesto gdje se liječe vene, to je klinika koja će svakom pacijentu posvetiti potrebnu pažnju i osigurati da se u svakom koraku dijagnostike i liječenja osjeća dostojanstveno. Prva konsultacija u klinici je besplatna, jer svako liječenje počinje od dijagnoze.

Na kraju, iz Chicago Vein Institute Sarajevo zahvaljuju se svim pacijentima i partnerima koji su ih pratili na njihovom putu. Upravo su povjerenje i podrška najveći podsticaj, a svaki korak ka zdravlju je i korak ka ljepšem životu!

Related Posts