NS BiH novčano kaznio klubove WWin lige Bosne i Hercegovine: Najteže prošlo Sarajevo


Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je prvoligaše sa ukupno 50.000 KM.

Kazne se odnose na 8. i 9. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine.

Od svih klubova u ligi, Fudbalski klub Sarajevo se najviše opekao, pa će Savezu morati platiti 14.000 KM, dok je uvjetno suspendovana tribina istok.

Tim sa Koševa je kažnjen zbog slabe organizacije utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava, bacanja predmeta u ograđeni dio terena i rasizma i drugih oblika diskriminacije.

“FK Sarajevo se za sve počinjene prekršaje izriče jedinstvena novčana kazna u iznosu od 14.000 KM i kazna zabrane igranja pred gledaocima na istočnoj tribini stadiona Asim Ferhatović Hase u trajanju od jedne prvenstvene ili Kup utakmice, a koja kazna zabrane igranja se neće izvršiti ukoliko imenovani klub u roku od šest mjeseci od izricanja ove kazne ne učini isti ili sličan prekršaj”, piše u obrazloženju odluke.

FK Velež je kažnjen sa 12.500 KM.

Kazna od 7.500 KM se odnosi za propuste na derbiju protiv Zrinjskog te 5.000 KM za gostovanje u Gabeli protiv GOŠK-a. U oba slučaja zbog upotrebe pirotehnike i rasizma i drugih oblika diskriminacije.

FK Željezničar je kažnjen sa 8.500 KM. Kazna od 6.500 KM je za derbi na Koševu protiv Sarajeva, a 2.000 KM za duel na Grbavici protiv Posušja.

“Širokobriježani” su kažnjeni sa 5.000 KM. Kazna od 3.000 KM je za meč protiv Sarajeva, a 2.000 KM za utakmicu protiv Zrinjskog.

Tuzlanska Sloboda i HŠK Zrinjski kažnjeni su sa po 4.000 KM zbog kršenja člana 59 Disciplinskog pravilnika FSBiH (upotreba pirotehničkih sredstava) u susretima protiv Sloge Meridian i Širokog Brijega.

Fudbalski klub Borac je dobio kaznu od 2.000 KM. Razlog je upotreba pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Radnika iz Bijeljine.

Related Posts

1 of 210