Baba Vanga i Nostradamus dali su isto jezivo proročanstvo za 2025. godinu


Kažu da su dvije glave bolje od jedne, pa zamislite samo što bi Baba Vanga i Nostradamus mogli postići da se nisu razmaknuli nekoliko stoljeća.

Iako se par, za koji se tvrdi da imaju sposobnost predviđanja budućnosti, nikada nije sreo i više nisu ovdje da bi ponudili bilo kakve bisere mudrosti, ljubazno su zabilježili nekoliko stvari o tome za što bismo se trebali pripremiti.

Bugarska mističarka Baba Vanga može se pohvaliti rekordom od 85 posto tačnosti, pa se čini da bismo stvarno trebali obratiti pozornost na njezina zastrašujuća proročanstva ako ne želimo da nas kasnije uhvate u škripcu, piše LadBible.

Preminula je u avgustu 1996., što je nešto što je vidjela da dolazi šest godina unaprijed, ali nam je svima ostavila dugačak popis predviđanja za svaku od sljedećih 3056 godina da nas preplavi.

Nostradamus je, s druge strane, prvi put zapisao svoje jezivo tačne misli o budućnosti u knjizi Les Prophéties iz 1555. godine, uključujući terorističke napade 11. septembra, ubistvo predsjednika Kennedyja i Hitlerov uspon na vlast.

Francuski astrolog iznio je svoje vizije onoga što dolazi u obliku zagonetnih pjesama poznatih kao katreni, i nažalost za nas, sugerirao je da se svijetu spremaju neke prilično sumorne stvari.

Ali što je još bizarnije, čini se da su obje te navodne gatare bile na istoj stranici o jednom jezivom proročanstvu za koje su očekivali da će okrenuti svijet naglavačke 2025. godine.

Svi mistici su dijelili uvjerenje da će anarhija izbiti u jednom trenutku sljedeće godine, a Evropa će snositi najveći teret toga, a Baba Vanga podupire verziju događaja koje je prvi predvidio Nostradamus.

Za one koji ne znaju, slijepi mistik iznio je neke ozbiljno zastrašujuće tvrdnje o tome što nas čeka 2025., istovremeno upozoravajući da bi ovi događaji mogli izazvati globalnu apokalipsu.

Jedan od tih incidenata je da će kopnena Evropa biti mjesto ozbiljnih problema, budući da će još jedan sukob izbiti na kontinentu – kao da nemamo dovoljno razloga za brigu s Ukrajinom i Rusijom.

Vanga je računala da će novi rat izbiti u nekom trenutku 2025. godine između dviju zemalja, ali će posljedice zahvatiti cijeli svijet – dok će ‘opustošiti’ Europu i ljude koji tamo žive.

Možda ste ovo obično odbacili kao brbljariju, ali nije to lako učiniti kada je jedan i jedini Nostradamus ponovio isto mišljenje kao i Vanga.

Upozorio je da će se ‘oni iz evropskih zemalja’ u jednom trenutku sljedeće godine uplesti u ‘okrutne ratove’, dodajući da će u to biti uključena i Velika Britanija.

Nostradamus je jezivo dodao: “Drevna kuga bit će gora od neprijatelja.”

Ali ne brinite, nije sve tako loše.

Ako mi u Evropi preživimo ovu krvavu opsadu, koja je očito na vidiku, Vanga je računala da će nas posjetiti i izvanzemaljci, što se poklapa s velikim sportskim događajem, a kao trešnja na vrhu, telepatija će biti usavršena do 2025.

Također je polagala velike nade u Lewisa Hamiltona na Svjetskom prvenstvu, osjećaj da ćemo uzgajati ljude u laboratorijima i šesto čulo da ćemo otkriti novi izvor energije.

Onda nema pritiska.

Za usporedbu, Nostradamus je vjerovao da, iako bi se mogao spremati još jedan sukob, Rusija i Ukrajina bi ga konačno mogle prekinuti 2025. godine, zbog činjenice da su obje vojske ‘iscrpljene’.

Francuz također predviđa da će Brazil uzdrmati vulkanske aktivnosti, ali i poplave, dok bi Premier liga mogla biti uronjena u kaos zbog kontroverze koja uključuje Tottenham Hotspur i Crystal Palace.

Related Posts