Tuga do neba: Preminula 16-godišnjakinja će danas biti ispraćena na vječni počinak. Društvene mreže preplavljene potresnim oproštajima


Petnaestogodišnja djevojčica iz Sarajeva Džejla Drapić, koja je preminula 11. oktobra, danas će biti ispraćena na vječni počinak, a Tužilaštvo KS je obaviješteno o njenoj smrti i poduzima sve radnje u cilju provjere svih okolnosti smrti, potvrdila je jučer portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Djevojčica je, naime, sa roditeljima potražila medicinsku pomoć nakon što joj je izvađen zub u privatnoj stomatološkoj ambulanti, nakon čega je došlo do naglog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja. Zbog upalnog procesa razvila se sepsa te je u izuzetno teškom stanju hitno prevezena na KCUS gdje je preminula.

Dženaza će biti klanjana u 16.15 sati na mezarju Nišan – Jarčedoli.

Iza djevojčice su ostali roditelji – otac Muamer, majka Džemila, sestra Ajla, zet Almir, braća Armin i Amer, sestrići.. te mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Nakon objave vijesti o smrti, na društvenim mrežama su se oglasili njeni roditelji, osnovna škola u koju je išla, srednja škola koju je pohađala, te brojni prijatelji.

“Dušo tatina, ljepotice moja, pola moje duše je otišlo s tobom, kao i majkina, uvijek ćeš nam biti u srcu. Volimo te zauvijek”, napisao Džejlin otac.

“Pupoljak moj se vratio Gospodaru. Gospodaru moj molim te mom djetetu podari najljepše mjesto u dženetu. Zauvijek u majkinom srcu i majkinim dovama”, napisala je djevojčicina majka.

“Beskrajno tužni opraštamo se od tebe draga naša Džejla. U sjećanju ćemo nositi tvoj osmijeh i tvoju dobrotu, već nam nedostaješ. Zauvijek te vole tvoj II3, razrednica i Srednja škola metalskih zanimanja”, stoji u objavi na Facebook stranici srednje škole koju je Džejla pohađala.

“Svilo mala čuvat ćemo te od zaborava”, “Nek ti dragi Allah podari lijepi Džennet, nikad neće bit zaboravljen Tvoj osmijeh, ti nećeš bit zaboravljena”. Zauvijek ćeš ostat moja mala princeza kao što si bila”, “Prerano si nas napustila, prerano anđele”… samo su neki od potresnih oproštaja od preminule djevojčice.

Related Posts

1 of 220