Dačić: Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Horgošu


Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na graničnom prelazu Horgoš uhapšen M. I. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

“Danas oko 6 sati, po nalogu policijskih službenika Uprave kriminalističke policije, Službe za otkrivanje ratnih zločina na graničnom prelazu Horgoš (ulaz), lišena je slobode osoba M. I. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo ratnoga zločina protiv civilnog stanovništva na taj način što je u junu 1999. godine u Prištini s više pripadnika tzv. OVK-a uz upotrebu fizičke sile, vatrenog oružja i ozbiljnih prietnji po život i tijelo oteo supružnike srpske nacionalnosti, nakon čega su ih odveli u improvizovani zatvor gdje su nastavili njihovo fizičko i psihičko zlostavljanje”, saopćio je MUP Srbije.

Po nalogu Javnog tužiteljstva za ratne zločine osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će ga policijski službenici uz kaznenu prijavu provesti u nadležno Javno tužiteljstvo za ratne zločine.

Related Posts