Šokantan poraz Engleske na Wembleyu. “Trikolori” se raspucali i bez Mbappea


Nakon dvije startne pobjede u grupi 2 elitne Lige A Lige nacija nogometaši Italije su po prvi puta ostali bez tri boda. U Rimu su odigrali 2:2 protiv Belgije.

Italije je ostala prva na tabeli, sa sedam bodova. Bod manje ima Francuska koja je u Budimpešti nadjačala Izrael sa 4:1, prenose agencije.

Francuska nije osjetila neigranje Kyliana Mbappea premda je sve do 87. minute bilo samo 2:1.

Iznenađenje večeri se dogodilo u Ligi B, u skupini 2, gdje je Grčka na Wembleyju pobijedila Englesku ds 2:1. Grčka je i dalje maksimalna s devet bodova, dok su Englezi ostali na šest.

Golom Vangelis Pavlidisa gosti su poveli u 49. minuti i činilo se da će tim rezultatom slaviti kod uglednog suparnika.

Ipak, Jude Bellingham je u 88. izjednačio na 1:1. Samo nekoliko minuta prije Pavlidisu je VAR poništio pogodak za 2:0. Pavlidis je ipak bio apsolutni junak susreta jer je u 94. minuti još jednom šokirao Wembley i pogodio za gostujuće slavlje (2:1).

U toj grupi su međusobno igrali još Finska i Irska, reprezentacije koje su nakon dva kola bile bez bodova. Tri boda sada ima Irska koja je u gostima slavila (2:1).

U grupi 3 Lige B uvjerljive su domaće pobjede ostvarili Austrija i Norveška. U Oslu su Norvežani sa 3:0 nadigrali Sloveniju i time preuzeli vrh tabele. Dva pogotka je dao Erling Haaland.

U Linzu je Austrija ostvarila prvu pobjedu u grupi. Nadjačala je Kazahstan (4:0).

Gibraltar je u grupi D pobijedio San Marino (1:0).

Related Posts

1 of 197