Sutra počinje 26. generalni BH sajam ZEPS 2024. Stiže više od 400 izlagača iz 12 zemalja


U toku su završne pripreme za sutrašnje svečano otvaranje 26. generalnog BH sajama ZEPS 2024, koji će nakon petogodišnje pauze, od 1. do 5. oktobra biti održan na lokalititetu Kamberovića polje u Zenici. Zemlja partner je Republika Turska.

Kako je u izjavi za Fenu istakao menadžer Sajma Sanel Ibrić, na 8.000 metara zatvorenog te 10.000 metara otvorenog izložbenog prostora, svoje će proizvode predstaviti više od 400 kompanija iz 12 zemalja.

“Drago nam je da se, nakon petogodišnje pauze i na 30. godišnjicu, ZEPS vraća na veliku sajamsku bh. scenu. Sigurni smo da će ovo biti do sada i najbolje organizirani sajam, o kome će se tek pričati.

ZEPS je pokazao veliki integrativni kapacitet, jer je objedinio sve političke sturkture i privredu”, istaknuo jeIbrić, te zahvalio Republici Turskoj kao zemlji partneru sajma, a koja će se predstaviti sa više od 40 kompanija.

Ukupno će, dodao je, na sajmu biti prezentirano preko 1.200 brendova, a iz još dvije komore privrednika iz Turske najavljen je doalzak oko 40 poslovnih ljudi. Značajan nastup imat će i kompanije iz Libije.

Ovogodišnje, 26. izdanje generalnog bh. sajma ZEPS, trebalo je biti održano još 2019. godine, ali je, kao i specijalizirani 16. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal, otkazan “zbog nepovoljnih okolnosti u organizaciji”.

Novi vlasnik licence ovog sajma je kompanija Tapas d.o.o. Zenica, koja se bavi ugostiteljstvom.

Related Posts