Gary Neville je predložio radikalne promjene koje bi zauvijek promijenile nogomet


Legendarni nogometaš Manchester Uniteda i sadašnji stručni komentator, Gary Neville izazvao je burne reakcije nakon što je predložio radikalnu promjenu pravila koja bi, po njegovom mišljenju, učinila nogomet boljim za 100 posto.

Neville je u emisiji Sky Sportsa, zajedno s Ianom Wrightom, Jamiejem Carragherom i Royom Keaneom, iznio prijedlog koji bi mogao revolucionirati ovaj sport.

Na pitanje što bi napravio kako bi nogomet učinio boljim, Neville je odgovorio da bi uveo penale na kraju svake neriješene utakmice. Poput hokeja, ekipa koja pobijedi u izvođenju jedanaesteraca dobila bi dva boda, dok bi poraženi osvojili jedan bod.

‘Na kraju neriješenih prvenstvenih utakmica uveo bih penale za dodatni bod. Dakle, dobivate dva boda ako pobijedite u izvođenju jedanaesteraca. Neka bude uzbudljivo za navijača koji dođe. Ako idete na utakmicu prvi put, ili vam je to jedina utakmica u sezoni, a završi 0:0, neka barem bude pobjednika. Djeca vole penale, moje kćerke bi voljele gledati penale na kraju’, rekao je Neville.

Related Posts