Dinamo ima historijsku šansu. Zna se koliko je bodova potrebno za prolaz grupe


Kako će se Liga prvaka prvi put igrati u formatu s 36 klubova u jednoj ligi, dakle, bez grupa, teško je reći koliko je bodova potrebno za prolaz, ali barata se s procjenom da bi to moglo biti devet.

Ako je suditi po prosjeku Dinamovih nastupa u Ligi prvaka, recimo, po posljednja dva kad je imao pet odnosno četiri boda, a to su ovog časa najrelevantnije usporedbe, s dva nastupa više Modrima bi se moglo prognozirati pet do sedam bodova.

Opet, Dinamo želi više, ako potvrdi da vrijedi više, onda se i ima šansu boriti za prolaz dalje i nastup u eliminacijskoj fazi, što bi bilo prvi put za Modre u elitnom natjecanju.

Stranica Football Meets Data je provela 10.000 simulacija i prije održanog žrijeba i, prema njihovim kalkulacijama, za plasman među 24 najbolje ekipe u 55% slučajeva je bilo dovoljno osvojiti devet bodova u osam odigranih utakmica. U 22% slučajeva je bilo potrebno osvojiti 10 bodova, a osam bodova je bilo dovoljno u 21% odrađenih simulacija. Vrlo je mala šansa da će za plasman u iduću fazu biti dovoljno sedam bodova ili potrebno čak 11 bodova (1% šanse za oba slučaja).

Modri će, podsjetimo, igrati kod kuće protiv Borussije Dortmund, Milana, Celtica i Monaca, dok će u goste Bayernu, Arsenalu, Salzburgu i Slovanu.

Nakon odigravanja utakmica po grupama, prvih osam ekipa plasirat će se izravno u osminu finala, dok će klubovi plasirani između 9. i 24. mjesta razigravati u play-offu za ulazak među najboljih 16. Posljednjih 12 ekipa završit će 29. januara svoju europsku sezonu.

Related Posts

1 of 168