Prije nekoliko godina pokušala je izvršiti samoubistvo, a sada je izborila US Open


Destanee Aiava ime je koje nije previše poznato u teniskim krugovima. Australka je pobjedom nad hrvatskom predstavnicom Anom Konjuh u posljednjem kolu kvalifikacija izborila nastup u glavnom žrijebu US Opena.

Ono što odvaja Aiavu od ostalih teniserki je njena potresna priča, pišu Sportske novosti.

Australka je svojevremeno bila jedna od najtalentiranijih mladih teniserki. Sa 17 godina Aiava je bila među 150 najboljih.

Tada su krenuli problemi u njenom privatnom životu, što je rezultiralo padom na WTA ljestvici, a sve je kulminiralo večer pred njen 22. rođendan. Tada je Aiava pokušala počiniti samoubistvo.

“Željela sam se baciti s mosta na prugu. Na sreću, nekoliko prolaznika me odvuklo s tog mjesta. Nisam htjela doživjeti svoj 22. rođendan, ali sada sam sretna što jesam. Nekada naletite na neke ljude koje Bog s razlogom pošalje u vaš život”, napisala je tada Aiava na svojim društvenim mrežama.

Poslije nekoliko teških godina, Aiava je nazad na najvišem nivou tenisa. Preko kvalifikacija je izborila susret protiv četvrte teniserke svijeta Elene Rybakine. U tom susretu će Rybakina biti veliki favorit, ali uprkos tome, Aiavina priča može poslužiti kao inspiracija svakome ko se bori s mentalnim problemima.

Related Posts

1 of 168