Jurišič pozvala Sanski Most na solidarnost: Pomozite porodicama žrtava


U Sanskom Mostu danas je održana komemoracija za tragično nastradale uposlenike Gimnazije u tom gradu, Nijaza Halilovića, Nisvetu Kljunić i Gordanu Midžan. Na komemoraciji je prisustvovala i Duška Jurišić, zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, koja je uputila riječi iskrenog saučešća porodicama stradalih.

Jurišić je u svom govoru istakla važnost solidarnosti i podrške u ovim teškim trenucima.

“Zamolila bih vas da, kada mi svi odemo, kada prođu sve delegacije, da ostanete s porodicama. Trebat će im jako puno snage, one snage koju ste pokazali kada ste se odupirali zlu”, kazala je Jurišić.

Naglasila je da je ovaj strašan zločin izazvao šok i tugu u cijeloj zajednici.

“Primijetila sam vaš otpor onim zločestim umovima koji su ovako nešto odobravali u ratu i taj prvi otpor je došao iz Sanskog Mosta. Zato vas molim da se savijete oko porodica i da im pomognete da sve ovo prebrode”, dodala je Jurišić.

Na komemoraciji su se također obratili Asmir Džafić direktor Mješovite srednje škole, Samir Fajić predsjednik sindikata srednjeg obrazovanja Unsko-sanskog kantona, Fikret Tufek novinar i rođak Nijaza Halilovića. Svi govornici su istaknuli značaj i doprinos stradalih u svojim zajednicama, izražavajući duboku tugu zbog njihovog preranog odlaska.

Komemoracija je ostavila dubok pečat na sve prisutne, podsjetivši na važnost zajedništva i podrške u najtežim trenucima.

Related Posts