Iako je najveće pojačanje, Dani Olmo neće igrati za Barcu na startu nove sezone


Trener Barcelone Hansi Flick rekao je da novo pojačanje Dani Olmo nije dovoljno spreman za nastup u subotnjem otvaranju španske nogometne LaLige u Valenciji u jeku sumnji oko toga kada će biti registriran za ligu.

Olmo (26) priključio se Barci ovog ljeta uz odštetu od 55 miliona eura plus bonusi iz njemačjog RB Leipziga, a prošle je subote prvi put trenirao s katalonskim timom.

“U ovom trenutku Dani nije u pravoj formi za utakmicu protiv Valencije. On nije opcija.

Jako kasno je krenuo s pripremama za sezonu i sada se brinemo o njemu. Za nas je važno da svi igrači koji igraju nemaju povreda, to je najvažnije”, rekao je Flick na konferenciji za novinare uoči svoje prve takmičarske utakmice na čelu Barcelone.

Olmo možda ni bi mogao igrati čak i ako bi bio spreman jer on još uvijek nije registriran u LaLigi.

Katalonski klub i dalje premašuje svoju godišnju gornju granicu potrošnje i dok ne prikupi novac, bilo kroz transfere preodajom igrača ili pronalaženjem novih izvora prihoda, neće moći registrirati španskog reprezentativca za LaLigu.

Pau Victor i Inigo Martinez također se nalaze u sličnoj poziciji uoči utakmice na Mestalli dok Barca žuri osigurati Flicku što više igrača na raspolaganje.

“Ne možemo ništa promijeniti u vezi s tim”, dodao je Flick kad su ga pritisnuli problemi s registracijom igrača Barce treću sezonu zaredom.

To znači da će dovođenje dodatnih pojačanja prije kraja prijelaznog roka na kraju mjeseca biti teško izvesti, ali Flick insistira na tvrdnji da je zadovoljan igračima koje ima.

Related Posts