Dinamo doveo pojačanje iz Rome


Jan Oliveras novi je igrač Dinama. Lijevi bek stigao je iz italijanske Rome. Dinamo će ga posuditi do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora za nešto više od milion eura. Tako je završila trakavica oko dolaska mladog Španca iz Rome, koja ga je u ovom prijelaznom roku željela prodati na Bliski istok. Romi su nudili tri miliona eura, a igraču oko milion eura godišnje plate, ali je Oliveras inzistirao na odlasku u Dinamo.

Dinamo je objavio: “Oliveras je ponajprije lijevi bek, ali može igrati i ofenzivnije, a po potrebi pokrivati kao središnji vezni. Nedavno je izašao iz tinejdžerskih godina, 7. jula navršio je okruglih 20, rođen je u Manresi, a nogometni put pomalo je podsjetio i na popularnog Danija Olma, miljenika Dinamovih navijača, prvog Španca u historiji plavog kluba.

I Oliveras je, kao i Olmo u dječačkim danima trenirao u Espanyolu, a s vremenom prešao u redove gradskog suparnika, Barcelone. Obojica su popularnu Barcinu školu, La Masiju, napustili sa 16 godina pri čemu je Olmo došao u Dinamo, a Oliveras u Romu.”

Oliveras je karijeru započeo u Espanyolovoj akademiji, odakle je kao 12-godišnjak otišao u Barcelonu. Za Barcinu drugu ekipu nije igrao, ali je skupio 75 nastupa za Rominu mladu momčad te upisao jedan gol i 13 asistencija. U Romu je stigao 2020. godine iz Barcelone za 130.000 eura.

Related Posts

1 of 168