Košarkaški ekspert tvrdi: Ostrašćene reakcije Srbija nemaju uporište, Zurapović i ostali su obavili sjajan posao!


Iz Srbije stižu žestoke optužbe na račun sudija, između ostalog i bosanskohercegovačkog arbitra Ademira Zurapovića, nakon sinoćnjeg velikog duela polufinala olimpijskog turnira za košarkaše u Parizu.

No, sve je optužbe iz susjedstva nakon bolnog poraza od ameirlkih NBA zvijezda “razmontirao” nekadašnji sudija i komesar te bivši predsjednik Takmičarske komisije Međunarodne košarkapke federacije (FIBA) Mirsad Đonlagić.

“Vratio sam snimak zadnje četvrtine i pažljivo nekoliko puta analizirao sve pojedinosti. Prije svega da stvari poredamo onako kako treba i nadam se objektivno osvjetlimo ključne događaje”, poručuje jedan od pokretača Košarkaškog saveza BiH.

Analizu je izložio uz deset tačaka:

1. Odavno nije viđena bolja utakmica u kojoj su Amerikanci bili zaista zabrinuti.

2. Srbija je igrala sjajno i pokazala da se može ravno pravno boriti sa Amerima.

3. 19:17 penali za Srbiju, LeBron (James, op.a.) šutirao tri slobodna bacanja, a Jokić četiri, Durant nedno.

4. Lopta preko centra (Bogdanovića) jasna i čista. Poslije toga Bogdanović koš i dodatno bacanje i Srbija dolazi na dva razlike.

5. U trenutku kada se lomi utakmica tri otvorena šuta, tri promašaja (Dobrić, Micić, Bogdanović).

6. Poštovanje i nepoštovanje igrača (tvrdnje iz rabora Srbije o “nepoštovanju” njihovih igrača). Kakva nepostojeća kategorija. Postoje samo pravila i ništa više.

7, Ko to može tvrditi i na osnovu čega da su sudije sa Eurolige bolji? Ovdje su sudije iz cijelog svijeta koji su prošli vrlo stroge selekcije.

Zurapović je do sada sudio 17 najvećih takmičenja u svijetu. Da dodam. Sudio je utakmicu sjajno.

8. Da ne zaboravim. Koraci LeBrona. Nije tačno. Pogledajte promjenu pravila.

9. Avramović ponajbolji ne igra 8,5 minuta ključnih utakmice.

10. Ovakvim ekstremno ostrašćenim reakcijama Srbija umanjuje veličinu svoje igre. Ja im iskreno čestitam na prikazanoj igri.

Pokazali su znanje i karakter, a stručni tim nadam se da će analizirati utakmicu na objektivan način i izvući prave zaključke.

Related Posts

1 of 169