Bivši igrač Chelseaja otvorio dušu: Osvojili smo naslov, a Mourinho mi nije htio dati medalju


Carlton Cole (40), bivša je velika nada engleskog nogometa koja se danas bavi trenerskom poslom.

Skupio je sedam nastupa za reprezentaciju, a u karijeri je igrao za Chelsea, Wolverhampton, Aston Villu, Charlton, West Ham, Celtic te američki Sacramento Republic i indonezijski Persib Bandung. Najveći dio karijere bio je igrač Chelseaja u kojem je bio pet godina, ali je više od tri godine proveo po posudbama.

U razgovoru za FourFourTwo otkrio je najteži trenutak u karijeri, a on se dogodio u sezoni 2005./06. kada mu je u londonskom klubu trener bio Jose Mourinho.

Naime, kada je Roman Abramovič kupio Chelsea, Mourinho je talentiranog napadača poslao na posudbu. Chelsea je osvojio Premier ligu prvi put nakon 50 godina, a iduće sezone se u kadar vratio i Cole. No, kako sam kaže, Mourinho ga nije podnosio, a na kraju mu je napravio i nešto što mu ne može oprostiti.

“Čast mi je bila igrati pred 40 hiljada domaćih navijača, posebno kada skandiraju tvoje ime. U Chelseaju mi se ostvario san. U sezoni 2005./06. smo jurili prema naslovu. Trebao sam ući u barem dvije od zadnje tri utakmice prvenstva kako bih dobio pravo dobiti medalju od lige. No, Mourinho me odlučio izostaviti u svim utakmicama jer mi je rekao da ju ne zaslužujem”, pojasnio je Cole.

Tako u povijesnim knjigama neće ostati upisano njegovo ime kao jednog od osvajača. Naime, engleski Premiership ima pravilo prema kojem igrač mora nastupiti u barem pet prvenstvenih utakmica. Cole je u nastavku intervjua nazvao Mourinha bahatim i prepotentnim tipom “koji je bio točno što je Chelseaju trebalo”.

Related Posts

1 of 168