Hakiran snimak novog filma Anthonyja Hopkinsa. Producenti odbijaju platiti otkupninu


Nekoliko dana nakon što je Disney otkrio da istražuje hakiranje njegovih podataka, producenti koji stoje iza nadolazećeg indie (nezavisnog) filma “Eyes in the Trees” s Anthonyjem Hopkinsom u glavnoj ulozi kažu da su bili meta krađe podataka uz traženje otkupnine.

Producent Daemon Hillin (“Which Brings Me to You”) kaže za Deadline da je primio uznemirujući i vrlo detaljan e-mail u kojem piše da je 18 minuta videosnimka iz njegovog filma hakirano.

Povreda se sastoji od svih Hopkinsovih scena koje su snimljene u Los Angelesu.

U poruci su uključeni Hopkinsovi snimci iz filma, koji je reimaginacija romana H.G. Wellsa “Otok dr. Moreaua”, zajedno s listom investitora i drugih producenata filma.

BGG Capital i Landon B. Gorman stoje finansijski iza filma koji su napisali B. Harrison Smith (“Where the Scary Things Are”) i Mike Manning (“Son of the South”).

Hillin producira film zajedno sa Artishom Mann-Cooper (“Tripped Up”) i Sashom Yelaun (“Nandor Fodor and the Talking Mongoose”).

Hillin i njegove kolege producenti dobili su rok do 22. jula da plate 200.000 dolara u kriptovaluti ili će hakeri objaviti snimak u javnosti.

No, Hillin neće platiti otkupninu.

“Snimamo ovaj film bez obzira na sve”, kaže Hillin, koji je dodao da je kontaktirao FBI i policijsku upravu Santa Monice, zajedno s lokalnim i državnim političarima, u vezi s krađom.

“Neće nas zaustaviti. I otporni smo. Nije prvi put da sam ucijenjen, a vjerovatno neće biti ni posljednji. Dakle, idemo dalje. Najvažnije je bilo nazvati finansijere da im javim šta se događa.

I uz njihovu podršku, to je način na koji radimo ovaj film. Blagoslovljen sam što ti ljudi vjeruju u nas, vjeruju u mene i vjeruju u projekt”, rekao je Hillin.

Temeljno djelo naučne fantastike objavljeno 1896., “Otok dr. Moreaua”, nadahnulo je brojne ekranizacije, uključujući “Otok izgubljenih duša” iz 1932. i “Otok dr. Moreaua” iz 1977. s Burtom Lancasterom u glavnoj ulozi.

Najpoznatiji među njima je istoimeni film iz 1996. s Marlonom Brandom i Valom Kilmerom u glavnim ulogama, koji zbog problema s glumačkom postavom, vremenskim prilikama i budžetom ostaje jedna od najneslavnijih produkcija u historiji filma.

Related Posts