Posljednji nastavak filma “The Conjuring” izlazi 2025.


Serijal filmova “The Conjuring” bliži se kraju, a posljednji nastavak trebao bi izaći 5. septembra 2025. godine.

Još nije poznat točan naziv filma koji će naslijediti svog prethodnika “The Conjuring: The Devil Made Me Do It” iz 2021. godine. Novi će film režirati Michael Chavez, koji je prethodno režirao spinoff “Conjuringa” iz 2023. godine, “The Nun II”.

Redatelj James Wan zaslužan je za originalni “The Conjuring”, koji je izašao 2013. godine i zaradio gotovo 320 miliona dolara diljem svijeta, s budžetom od 20 miliona dolara.

U središtu serije su istražitelji nadnaravnog, Eda i Lorrain Warren, koje glume Patrick Wilson i Vera Farmiga. U kombinaciji sa svojim spinoff filmovima, franšiza je globalno zaradila više od 2 milijarde dolara. Uz filmove “Conjuring” i “Nun”, tu je i film “Annabelle”, usredotočenih na lutku koja se prvi put pojavila u “The Conjuring”.

Film s najvećom zaradom franšize do sada je prethodnik iz 2018. “The Nun”, koji je pratio časnu sestru Irene (Taissa Farmiga) dok se branila od demonske časne sestre Valek u Rumuniji 1952. godine. Film je donio zaradu od 366 miliona dolara.

Ukupna zarada franšize premašila je granicu od 2 milijarde dolara na blagajnama, i to zahvaljujući izdanju filma “The Conjuring: The Devil Made Me Do It” iz 2021. Deveti film “Conjuring”, “The Nun II” iz 2023., prikupio je dodatnih 269 miliona dolara širom svijeta. Najnoviji nastavak filma bit će objavljen na Imaxu.

Related Posts