Procurio snimak tučnjave: Okršaj hrvatskih košarkaša i Grka, Šarić završio na podu


Kako smo ranije pisali, hrvatski košarkaški reprezentativci potukli su se u jednom noćnom klubu u Atini.

Ivica Zubac, Dario Šarić i još nekoliko hrvatskih košarkaša ušli su u fizički sukob s pijanim Grcima koji su navodno sukob i započeli provokacijama upućenim reprezentativcima susjedne države.

Najprije su se pojavile fotografije na kojima se vidjelo kako Zubac stoji na ulici, vjerovatno ispred spomenutog kluba, kako se čini s krvavim koljenom, piše TMZ.

Prema informacijama koje su do sada stizale, sukob su prekinuli izbacivači koji u klubu rade, prenose Sportske novosti.

A nakon brojnih upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se oglasio na sljedeći način:

“Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u skladu s potrebama igrača.

Nakon teških višesedmičnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima.

Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoodbranu.

Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara”, stoji u saopćenju.

Related Posts

1 of 168