Kapiten Turske Calhanoglu otkrio razlog poraza od Nizozemske na Euru: Ne znam zašto smo to uradili


Kapiten nogometne reprezentacije Turske Hakan Calhanoglu ostao je s gorkim okusom uprkos borbenoj igri jer je njegova selekcija u subotu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 2024. propustila vodstvo od jednog gola protiv Nizozemske (1:0), izgubivši na kraju 1:2.

Pred velikom podrškom turskih navijača na berlinskom Olympiastadionu, Turska je povela u prvom poluvremenu preko Sameta Akaydina.

Međutim, ali udarac glavom Stefana de Vrija i autogol Merta Muldura probili su njihovu odbranu i vratili ih kući s Eura u Njemačkoj.

“Kada gledamo turnir općenito, ekipe koje povedu 1:0 uglavnom se povuku.

Ne znam zašto je to slučaj, ali tako je bilo i sa nama. Primili smo dva gola u sedam minuta, što nam je naravno naškodilo. Na kraju smo pokušali i imali priliku dugim loptama, ali nismo uspjeli iskoristiti.

Ponekad se ovakve stvari događaju u nogometu. Moramo učiti iz ovoga. Ponosan sam na sve”, rekao je sjajni veznjak.

S obzirom na to da će Turska 2032. zajedno s Italijom biti domaćin turnira, 30-godišnji Calhanoglu, koji je rođen u Njemačkoj, rekao je da je njegova ekipa naučila mnogo toga što bi mogla iskoristiti za izgradnju prema budućnosti.

“Dok smo složni, dok smo zajedno, možemo postići sve. To smo uvijek pokazivali”, rekao je igrač italijanskog Intera.

Calhanoglu i još nekoliko turskih igrača zahvalili su svojim navijačima, od kojih mnogi žive u Njemačkoj.

“Želio bih se zahvaliti našoj zemlji, jako su nas podržavali.

Ulazili smo u utakmice kao da smo domaćini”, rekao je veznjak Orkun Kokcu, koji je bio suspendiran za okršaj s Nizozemcima.

Related Posts

1 of 168