Southgate je zadovoljan kako Engleska igra: Pokazujemo kvalitete


Reakcije nakon četvrtfinalne utakmice na Evropskom nogometnom prvenstvu u kojoj je Engleska poslije jedanaesteraca s ukupnih 6:4 (1:1) bila bolja od Švicarske donosimo u nastavku:

Gareth Southgate, izbornik Engleske:

“Mislim da je ovo s naše strane bila jako dobra utakmica. U turnirskom dijelu takmičenja morate pokazati razne kvalitete, a mi upravo to radimo. Imamo nevjerovatan karakter i pronalazimo rješenja u svakoj situaciji. Jako sam sretan. Moram pohvaliti prvenstveno koncentraciju u odbrani”.

Bukayo Saka, strijelac Engleske za 1:1:

“Svi znamo kako je završilo posljednji put kada smo izvodili jedanaesterce na Evropskom prvenstvu. Tada smo izgubili finale protiv Italije. Ali, ostali smo ovaj put itekako mirni i hladni. Imamo misiju. Sve ćemo analizirati, želimo biti još bolji, ali želimo ispisati povijest na ovom turniru”.

Harry Kane, napadač Engleske:

“Bila je ovo još jedna teška utakmica, ali nova iz koje smo izašli kao pobjednici. Dečki su igralo vrlo hrabro. Jedanaesterci uvijek kidaju živce, ali uspjeli smo“.

Granit Xhaka, kapetan Švicarske:

“Nemam riječi nakon ovog susreta. Brutalno je teško bilo što komentirati. Pokazali smo puno dobrih stvari u ovom dvoboju i zato je poraz još dvostruko teži. Istina je, bio sam ozlijeđen, ali morao sam igrati ovaj dvoboj. Nemamo sebi što zamjeriti, nismo imali sreće na samom kraju“.

Related Posts

1 of 168