Kako je moguće da se ovo događa u četvrtfinalu Eura? UEFA pod hitno mora reagirati


Francuska je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:3) bila bolja od Portugala i tako stigla do polufinala Eura u Njemačkoj. Nakon 120 minuta nije bilo pogodaka, a konačni tragičar u redovima Portugalaca bio je João Félix​ koji je zakazao prilikom izvođenja penala.

Kada se sve uzme u obzir, a pogotovo jedanaesterci, možemo reći da su Francuzi zasluženo prošli dalje, jer vrlo vjerovatno bi nakon penala Ronalda imali puno toga za reći.

Naime, nevjerovatno je da glavni sudac utakmice Englez Michael Oliver, čiji je, kada dođe do raspucavanja, jedini zadatak da prati kretnje izvođača, nije vidio veliku ‘prevaru‘ Cristiana Ronalda.

Portugalac je prilikom uzimanja zaleta želio zbuniti vratara Mikea Maignana zastajkivanjem, ali je u jednom trenutku potpuno stao i napravio mali pokret tijelom unazad što je protivno svim pravilima. Pravilo kaže kako se igrač u svakom trenutku mora kretati unaprijed ili imati takvu tendenciju.

Oliver, začuđujuće, nije uopće reagirao, ali srećom po Francuze u konačnici taj jedanaesterac nije bio odlučujući.

UEFA će definitivno nakon današnjeg dana, u kojem je i u prvoj utakmici između Španjolske i Njemačke bilo puno kontroverzi (kao i tokom čitavog turnira), morati sjesti za stol i dobro analizirati stvari.

Related Posts

1 of 168