Može li “Metal Gear Solid” nastaviti bez Hidea Kojime?


Od Star Warsa ili Aliena, preko Resident Evila ili Final Fantasyja, pa sve do, primjerice, Batmana, raznorazne franšize generalno su u stanju „nadživjeti” svoje kreatore.

Međutim, može li neka franšiza nastaviti u revijalnom tonu čak i kada ju napusti osoba koja se pokazala ključnim faktorom njezina uspjeha, a kao što je to slučaj s Hideom Kojimom i Metal Gear Solidom?

Sudeći po polučenom neuspjehu Snake's Revenge: Metal Geara 2 i Metal Gear Survivea, jedinih nastavaka u čijim izradama Kojima nije sudjelovao, čini se da ne. No ako je, pak, suditi po nedavnom promotivnom videu za Metal Gear Solid Deltu: Snake Eater (remake MGS 3: Snake Eatera), Konami bi ipak mogao pokušati izvesti ovo omanje čudo.

Naime, u ugodnom razgovoru s Davidom Hayterom (aka Solidom Snakeom) producent Noriaki Okamura otkrio je kako je njegovom timu povjerena „budućnost Metal Geara”. Uz to, također je prokomentirao i kako želi da igrači sami prosude je li spomenuti tim (navodno mahom sastavljen od „ljudi koji su sudjelovali u izradi originalnih igara”) dorastao tom podosta nezahvalnom zadatku.

Hoće li napori Okamure i njegova tima Metal Gear Solid Deltu: Snake Eater prometnuti u tek prvi u zacijelo beskonačnom nizu remakeova, ovisit će, naravno, isključivo o broju prodanih primjeraka. Ipak, ako se dotični pokaže komercijalno uspješnim, uopće ne sumnjamo u to da će nas Konami u budućnosti „počastiti” i prvim main entryjem ovog kultnog videoigraćeg serijala, a koji neće nositi autorski pečat Kojime-sana.

Related Posts