Tartan Army je stigao u Njemačku da vidi na djelu šta znači kad Elf želi titulu prvaka Evrope. Primili su petardu i još mogu biti sretni


Njemačka je razbila selekciju Škotske u uvodnom susretu Evropskog prvenstva rezultatom 5:1.

Škotima nije pomogla ni slavna “Tartan Army”, odnosno desetine hiljada navijača koji su stigli u Njemačku sa Otoka.

Golijadu je otvorio u 10. minuti Florian Wirtz. Kroos je sjajnom dugom loptom pronašao Kimmicha, a on je uposlio Wirtza, koji je sa 16 metara opalio iz prvog dodira. Škotski golman Gunn je bio na tom udarcu, ali ju je uspio odbiti tek na stativu, od koje je lopta završila u mreži.

Musiala je povisio na 2:0 u devet minuta kasnije. Probili su Nijemci dosta lako desnu stranu škotske odbrane, a Kai Havertz je ‘poslao po ćevape’ svog čuvara i zatim odigrao povratno dodavanje za Musialu, koji je neodbranjivo pogodio za povećanje vodstva.

I, onda, minut prije kraja prvog poluvremena, Škotska je ostala i sa igračem manje. Porteous je dobio crveni karton, a uz to je dosuđen i penal za Elf, kojeg je sigurno realizirao Kai Havertz.

Naravno, možda bi većina drugih reprezentacija ‘povukla ručnu’ nakon tri gola prednosti i igrača više na terenu, ali ne i Nijemci.

Povisili su na 4:0 u 68. minuti, a strijelac je bio Niklas Fullkrug. Brza akcija Nijemaca po lijevoj strani, Gundogan je odložio loptu za Fullkruga, a on je silovitim udarcem pogodio.

Nijemci su postigli i peti gol na ovom susretu, ali je on pripisan Škotskoj, nakon što je Rudiger, mora se priznati majstorski, pogodio vlastitu mrežu za 4:1.

I u posljednjim trenucima susreta Nijemci su postavili konačana rezultat, a strijelac je bio Emre Can.

Related Posts

1 of 168