Zmajevi se iz Nizozemske vraćaju poraženi, ali sa zvijezdom u nastajanju


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Nizozemske rezultatom 5:2 večeras na Philips Areni.

I pored poraza, mora se reći kako selektor Sergej Barbarez, ali i navijači, mogu biti prezadovoljni. Ne rezultatom, već igrom koji je večeras pružio sjajni Bajrakterević.

Domaći su poveli u 13. minuti kada je Zirkzee iskoristio grešku Nikole Vasilja, koji je pogrešno procijenio loptu, pa glavom pogodio za vodstvo Oranjea.

Zmajevi su izjednačili u 28. minuti kada je Huseinbašić uposlio Demirovića, a ovaj majstorski pogodio za izjednačenje rezultata.

Potom je uslijedio zaista atomski pritisak domaćih.

Nakon serije prilika, Nizozemci su ponovo poveli u sudijskom vremenu prvog poluvremena.

Reijnders je majstorski prošao kroz gotovo cijelu našu odbranu i na kraju rutinski pogodio mrežu Vasilja za 2:1.

Strahovit pritisak domaćih nastavio se i nakon drugog gola, a to je urodilo plodom u 56. minuti, kada Reijnders upošljava Gakpa, a ovaj matira Vasilja.

Međutim, nakon trćeg gola, domaći su se opustili, a Zmajevi krenuli u ofanzivu.

Bajraktarević je u igru ušao u 68. minuti, a samo pet minuta kasnije sjajnom je asistencijom pronašao Edina Džeku, koji je smanjio na 2:3

Sjajni Bajraktarević je probudio Zmajeve, pa su izabranici selektora Sergeja Barbareza bili bolji protivnik u drugom dijelu igre.

Ipak, izostanak čak četvorice igrača, i gotovo kompletne odbrane, dao je svoj doprinos, pa je Timer pogodio i četvrti put na ovom susretu za 4:2 u 87. minuti.

Koanačan rezultat postavio je Simons u 92. minuti.

Related Posts

1 of 164