U kakvoj formi “Zmajevi” i Tulipani” dočekuju sutrašnju utakmicu? Ne možemo se pohvaliti blistavim rezultatima…


U kakvoj formi nogometne reprezentacije Nizozemske i Bosne i Hercegovine dočekuju prvi duel novog izdanja Lige nacija koji će se igrati sutra u Eindhovenu (20.45 sati)?

Sudeći po učinku u posljednjih pet mečeva, “Zmajevi” se ne mogu pohvaliti blistavim rezultatima.

U posljednja dva duela, koja su bila prijateljskog karaktera te prvi pod vodstvom novog selektora Sergeja Barbareza, bh. nogometaši upisali su poraze od Engleske (0:3) 3. juna te šest dana kasnije i od Italije (0:1). Oba duela igrali smo u gostima.

Prije toga, 21. marta pretrpjeli smo i bolan neuspjeh u Zenici, gdje nas je Ukrajina savladala nakon dramatičnog preokreta sa 2:1 u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo 2024.

Ni dva posljednja meča grupne faze kvalifikacija za Euro nisu bila bolja.

Slovačka nam je odnijela sva tri boda 19. novembra prošle godine (2:1) iz Zenice, dok smo se u Luksemburgu 16. novembra proveli kao bosi po trnju (1:4).

S druge strane, “Tulipani” su posljednjih pet duela odigrali na završnici Eura u Njemačkoj gdje su dogurali do polufinala u kojem su 10. jula izgubili od Engleske (1:2).

Prije toga su 6. jula savladali Tursku u četvrtfinalu sa 2:1, a četiri dana ranije u osmini finala razbili Rumuniju sa 3:0.

Grupnu fazu su prethodno zaključili porazom od Austrije (2:3) 25. juna, dok su 21. juna odigrali bez golova sa Francuskom.

Related Posts

1 of 164