Tragične scene u teretani: Pronašli ga nakon 15 sati u hladnoj vodi, otkrili nešto zapanjujuće


Tragična smrt potresla je sportsku javnost u Australiji. Naime, profesionalni bodybuilder preminuo je nakon što je kolabirao pod tušem u teretani koja radi 0-24 h, a potom ga niko nije pronašao sljedećih 15 sati.

Giuliano Pirone trenirao je za natjecanje u bodybuildingu kada je 20. avgusta pao i pretrpio povredu mozga u zaključanoj tuš-kabini u teretani u sjevernom predgrađu Pertha u Australiji, piše The Sun.

Otišao je u teretanu prije posla i zatim niko nije znao gdje je, sve do kasnije te noći kada je policija upala u kabinu i pronašla ga na podu tuš-kabine kako leži u hladnoj vodi.

Liječnici su ga odmah stavili na aparate za održavanje života u bolnici Joondalup gdje je proveo dvije sedmice boreći se za život, ali je preminuo u četvrtak ujutro.

Giuliano nije uspio doći k svijesti, a MRI je potvrdio da mu je mozak izgubio sve funkcije. Njegova shrvana majka Daniela Pirone izjavila je za ABC Radio Perth:

“Nikad više neću gledati sunce, mjesec i nebo na isti način, svjetlo koje je sjajno sjalo napustilo me je.”

Doktori vjeruju da je uzrok kolabiranja Giulianova razina šećera u krvi koja je drastično pala. Također kažu da je možda imao napad.

Njegova je majka rekla da ju je uhvatila panika nakon što se nije vratio kući i nije uzvraćao pozive kasnije toga dana. Porodica Pirone potom je kontaktirala njegove prijatelje, bivšu ženu i ljude s kojima je svakodnevno komunicirao, no niko se nije čuo s njim.

Gospođa Pirone je zatim prijavila njegov nestanak policiji i oni su ga uspjeli pronaći preko njegovog telefona u teretani. Dodala je:

“Policija je morala upasti, našli su ga pod tušem. Mislili su da je mrtav.

“Policajci su ga tada počeli oživljavati i Giuliano je došao k svijesti prije nego što ga je hitna pomoć odvezla u bolnicu.

Gospođa Pirone izjavila je da su 24-satne teretane bez osoblja opasne i dodala je da je potrebno učiniti mnogo više kako bi se provjerilo ko ih koristi.

“Trebao bi postojati sistem prijave, pa da nakon dva ili tri sata, ako se nisu odjavili, osoblje traži tu osobu.”

Related Posts

1 of 164